سلامت

خواص خارق‌العاده بادام زمینی که تاحالا نمی دانستی

بادام زمینی حاوی پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است. از جمله خواص بادام زمینی می توان به جلوگیری از احساس گرسنگی و پیشگیری از بیماری قلبی اشاره کرد.

بادام زمینی (با نام علمی Arachis hypogaea) از جمله حبوباتی است که ریشه در آمریکای جنوبی دارد.

این ماده غذایی برخلاف اسمی که دارد، از خانوادۀ آجیل ها نیست و به عنوان حبوبات، در بین لوبیا، عدس و سویا جا دارد.

بادام زمینی خام در آمریکا طرفدار ندارد و بیشتر به شکل بوداده یا به صورت کرۀ بادام زمینی مصرف می شود.

روغن، آرد و پروتئین بادام زمینی از جمله دیگر محصولات بادام زمینی هستند و در انواع غذاها، مثل دسر، کیک، شیرینی جات، میان وعده و سس، مصرف می شوند.

بادام زمینی سرشار از پروتئین، چربی و انواع مواد مغذی سالم است. تحقیقات نشان می دهد بادام زمینی به کاهش وزن کمک می کند و خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.

در این مقاله از دپارتمان تناسب اندام مجله سلامت دکتر بهشتیان، به خواص بادام زمینی اشاره می کنیم.

مواد مغذی

۱۰۰ گرم بادام زمینی خام حاوی مقادیر زیر است:

  • کالری: ۵۶۷
  • آب: ۷%
  • پروتئین: ۸ گرم
  • کربوهیدرات: ۱ گرم
  • شکر: ۷ گرم
  • فیبر: ۵ گرم
  • چربی: ۲ گرم
  • اشباع شده: ۲۸ گرم
  • تک اشباع نشده: ۴۳ گرم
  • چند اشباع نشده: ۵۶ گرم
  • امگا-۳: ۰ گرم
  • امگا-۶: ۵۶ گرم
  • چربی ترانس: ۰ گرم

 

چربی در بادام زمینی

بادام زمینی سرشار از چربی است.

در واقع، جزو دانه های روغنی است. بخش زیادی از محصول بادام زمینی در دنیا صرف تهیۀ روغن بادام زمینی می شود.

مقدار چربی بین ۴۴ تا ۵۶% و بیشتر شامل چربی اشباع نشده است که بخش اعظم آن از اسید اولئیک و لینولئیک تشکیل شده است .

پروتئین در بادام زمینی

بادام زمینی منبع مناسبی برای دریافت پروتئین است.

مقدار پروتئین موجود در بادام زمینی بین ۲۲ تا ۳۰% است. پس بادام زمینی یک منبع گیاهی خوب برای دریافت پروتئین محسوب می شود .

بادام زمینی بیشتر حاوی دو پروتئین به نام های آراشین (arachin) و کوناراشین (conarachin) است که برخی از افراد به شدت به آن حساسیت دارند و در صورت مصرف بادام زمینی، جانشان به خطر می افتد

کربوهیدرات

بادام زمینی حاوی مقدار کمی کربوهیدرات است.

در واقع، بادام زمینی فقط ۱۳ الی ۱۶% کربوهیدرات دارد (+).

بادام زمینی حاوی مقدار کمی کربوهیدرات و سرشار از پروتئین، چربی و فیبر است. بنابراین، شاخص گلیسمی (GI) بادام زمینی بسیار پایین است. شاخص گلیسمی سرعت ورود کربوهیدرات و قند به جریان خون را نشان می دهد .

پس مصرف بادام زمینی به افراد دیابتی توصیه می شود.

از خواص بادام زمینی: سرشار از ویتامین و مواد معدنی

بادام زمینی یک منبع عالی برای دریافت انواع ویتامین ها و مواد معدنی است. از جمله :

  • بیوتین (Biotin): بادام زمینی یکی از غنی ترین منابع خوراکی بیوتین است که در دوران بارداری اهمیت دارد .
  • مس: این مادۀ معدنی در مواد خوراکی کمیاب است و معمولاً جای آن در رژیم غذایی خالی است. کمبود مس سلامت قلب را به خطر می اندازد .
  • نیاسین (Niacin): از جمله وظایف مهم نیاسین یا ویتامین ب۳ در بدن می توان به کاهش خطر بیماری قلبی اشاره کرد
  • فولات (Folate): ویتامین ب۹ یا فولیک اسید خواص زیادی دارد و به ویژه در دوران بارداری مهم است .
  • منگنز (Manganese): این عنصر کمیاب در آب آشامیدنی و اکثر غذاها وجود دارد.
  • ویتامین ای: ویتامین ای یک آنتی اکسیدان قوی است که به مقدار زیاد در غذاهای چرب یافت می شود.
  • تیامین (Thiamine): تیامین از خانوادۀ ویتامین ب است و تحت عنوان ویتامین ب۱ هم از آن یاد می شود. تیامین به سلول های بدن کمک می کند تا کربوهیدرات را به انرژی تبدیل کنند و برای عملکرد قلب، عضلات و سیستم عصبی ضروری است.
  • فسفر: بادام زمینی سرشار از فسفر است. فسفر یک مادۀ معدنی است که در رشد و حفظ بافت بدن نقش کلیدی دارد.
  • منیزیم (Magnesium): منیزیم یک مادۀ معدنی ضروری است که وظایف مهمی بر عهده دارد. گفته می شود مصرف کافی منیزیم به جلوگیری از بیماری قلبی کمک می کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا