علت افسردگی چیست؟

عوامل افسردگی چیست؟

شاید نتوان به این سؤال که عوامل افسردگی چیست پاسخ کاملی داد. درحقیقت محرک‌های مختلفی ممکن است مانند یک جرقه در افراد مختلف موجب ایجاد یا تشدید افسردگی شوند. در این میان ژنتیک فرد نیز نقش بسیار مهمی در مبتلاشدن یا نشدن فرد دارد. علاوه بر ژنتیک مهم‌ترین عوامل موثر بر افسردگی عبارت‌اند از:

اتفاقات مهم در زندگی که تنش و استرس زیادی را به فرد منتقل می‌کنند مانند پایان رابطه زناشویی یا عشقی در اثر طلاق یا علل مشابه، مرگ فردی که به‌شدت او را دوست ‌دارید، دورشدن طولانی‌مدت از فرد یا افرادی که دوست ‌دارید؛

مشاجره مداوم با همسر یا فردی که با او در رابطه هستید؛

داشتن شریک زندگی که خود دچار افسردگی است؛

کارکردن تحت فشار زیاد و در محیط‌های پرتنش، بازنشستگی، از دست دادن شغل و درآمد یا شروع شغل جدید که از آن راضی نیستید؛

حاملگی و به دنیا آوردن فرزند یا سقط جنین؛

مهاجرت به شهر یا کشور جدید با فرهنگ و زبان و آداب و رسوم متفاوت؛

داشتن مشکلات خواب، درد مداوم در اثر سایر بیماری‌ها، بیماری اضطراب و بیش‌فعالی بزرگسالان؛

اطلاع‌داشتن از ابتلا به بیماری‌های مهم نظیر دیابت، سرطان، بیماری قلبی، پارکینسون و آلزایمر؛

اعتیاد به مواد مخدر و سوءمصرف داروها؛

عوارض داروهای خاصی که می‌توانند باعث ایجاد خلق افسرده شوند و افراد مستعد را به سمت بیماری سوق دهند؛

قرارگرفتن در انزوای اجتماعی به دلایل مختلف نظیر ابتلا به بیماری‌های خاص و دلایل اجتماعی، فرهنگی، قومی و مذهبی.

باید توجه داشت که، اولاً موارد دیگری را می‌توان به این لیست افزود، دوماً این اتفاقات در همۀ افراد باعث افسردگی نمی‌شود و پاسخ‌دهی افراد به عوامل موثر بر افسردگی می‌تواند متفاوت باشد و سوماً همراهی این عوامل باهم می‌تواند شانس ابتلا به افسردگی را بسیار بالا ببرد.

کمبود چه چیزی باعث افسردگی میشود؟

تغذیه در خلق‌وخوی ما بسیار نقش مهمی دارد باتوجه‌به این نکته این سؤال، که کمبود چه چیزی باعث افسردگی میشود، یک سؤال رایج است. کمبود یا تنظیم‌نبودن موارد تغذیه‌ای زیر ممکن است موجب ایجاد افسردگی شود یا وضعیت یک فرد افسرده را بدتر کند:

اسیدهای چرب امگا3؛

منیزیوم؛

ویتامین‌های ب و د؛

آهن؛

اسیدهای آمینه ضروری؛

روی و ید.

این عوامل چه اهمیتی دارد؟

ازآنجاکه افسردگی بیماری بسیار شایعی است، هیچ‌کس نمی‌تواند مطمئن باشد که این بیماری به سراغ او نمی‌آید. دانستن عوامل مؤثر بر شروع بیماری و معیارهای تشخیصی افسردگی، که در مطالب قبلی به آن‌ها اشاره شد، به ما کمک می‌کنند که درصورت شروع علائم برای خود و اطرافیان به بیماری افسردگی فکر کنیم و پیش از استقرار و تشدید بیماری به فکر درمان آن باشیم.

برای پیشگیری چه باید کرد؟

همان‌ طور که ذکر شد، برای پیشگیری و جلوگیری از پیشرفت بیماری دانستن عوامل مؤثر بر شروع بیماری و معیارهای تشخیصی افسردگی بسیار مهم و کمک‌کننده‌ هستند. وقتی فردی با اتفاقات مهم و اساسی در زندگی نظیر سوگ عزیزان، طلاق، از دست دادن شغل یا مهاجرت مواجه می‌شود، نیاز به حمایت عاطفی و فکری بیشتری دارد و این وظیفۀ اطرافیان است که به او کمک کنند.

مثلاً افرادی که در معرض عوامل ذکرشده قرار می‌گیرند بهتر است از دیدن فیلم‌های غمگین‌کننده، معاشرت با افراد منفی‌نگر و کسانی که خود مبتلابه افسردگی هستند ولی تحت درمان قرار ندارند اجتناب کنند. افرادی هم که سابقۀ قبلی افسردگی دارند باید مراقب عود آن در اثر عوامل ذکرشده باشند و درصورت شروع علائم به فکر درمان باشند.

اگر درمورد عوامل موثر بر افسردگی سؤالی دارید، می‌توانید در قسمت نظرات سؤال خود را مطرح کنید تا پزشکان سایت سیب به سؤال شما پاسخ دهند.

 

 

منبع

https://psychcentral.com

https://www.webmd.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا