حبوبات نفاخ کدامند؟ رفع نفخ حبوبات با سریع ترین روش
۲-عدس
یکی از انواع حبوبات نفاخ، عدس است. این نوع از حبوبات دارای مقدار زیادی پروتئین، فیبر و کربوهیدرات ساده است. عدس در واقع دارای املاح زیادی مانند مس، منگنز و آهن است. به دلیل آن که عدس مقدار بسیار زیادی فیبر و فودمپ دارد، مصرف عدس باعث تولید گاز و احساس نفخ بیش از حد در افراد خواهد شد. در نتیجه عدس به عبارتی از نفاخ ترین حبوبات میتواند باشد. از خاصیت عدس این است که در غذاهای بسیار زیادی میتوانید استفاده کنید و بهترین طعم را در غذای خود احساس خواهید کرد. به همین دلیل در رفع نفخ حبوبات اهمیت بسیار زیادی دارد که جوی نفخ عدس را بگیرید.
برای این کار لازم است که عدس را ۲۴ ساعت قبل از پخت در آب خیس کنید و چند بار آب عدس را عوض کنید. برای درمان نفخ حبوبات به این موضوع نیز بسیار دقت داشته باشید که عدسهای رنگ روشن دارای فیبر کمتری هستند و بسیار کمتر باعث ایجاد نفخ خواهند شد.
۳-لپه
یکی از مهمترین حبوبات نفاخ دیگری که امروزه بسیار استفاده میشود و طرفداران زیادی در مصرف غذا دارد، لپه است. از لپه تاکنون حتما بسیار در غذاهای خورشتی مانند قیمه پلو استفاده کردهاید. این نوع از حبوبات در واقع دارای زنجیرهایی از قند گالاکتو- الیگوساکارید است. آنزیم تجزیه کننده این قند لپه در بدن انسان وجود ندارد. به همین دلیل مصرف لپه باعث ایجاد نفخ زیادی در شکم شما خواهد شد. لپه یکی دیگر از حبوبات نفاخ است و در مصرف آن باید دقت داشته باشید که در درمان نفخ حبوبات دقت زیادی کنید. البه یکی از نکات مثبت لپه این است که چون پوست لپه گرفته میشود، دارای نفاخیت کمتری نسبت به سایر حبوبات است.
به عبارتی رفع نفخ حبوبات هنگام پخت و قبل از مصرف آن به راحتی انجام میشود. همچنین مدت زمان لازم برای خیساندن لپه نیز بسیار کمتر است و راحتتر میتوانید آن را خیس کنید. مانند سایر روشهایی که برای رفع نفخ حبوبات وجود دارند، شما میتوانید برای گرفتن نفخ لپه آن را به مدت ۲۴ ساعت قبل از پخت در آب خیس کنید و آب داخل لپه را چندین بار تعویض کنید. با استفاده از این کار رفع سریع نفخ حبوبات مانند لپه انجام خواهد شد. و میتوانید به راحتی از خواص لپه استفاده کنید.
۴-ماش
یکی از دیگر حبوبات نفاخ موجود در بازار، ماش است که از آن در غذا مانند عدس استفاده میشود. اگر چه مصرف ماش باعث نفخ زیاد میشود، اما خواص بسیار زیادی نیز دارد. از مهمترین خواص ماش میتوان به کاهش میزان کلسترول بدن، کاهش میزان فشار خون، مبارزه با سرطان و جلوگیری از گسترش سرطان، جلوگیری از ابتلا به دیانت نوع دو و درمان بیماری قند، افزایش سطح ایمنی بدن، فراهم کردن پروتیینهای مورد نیاز بدن، فراهم کردن مواد مغذی ضروری در بدن، سلامت و زیبایی بدن، جوان سازی پوست صورت،مبارزه با چاقی و… اشاره کرد.
به همین جهت مصرف ماش به همراه غذا بسیار پیشنهاد میشود. البته دقت داشته باشید که برای رفع نفخ حبوبات باید ماش را پیش از پخت در آب قرار دهید و با خیس کردن آن باید جلوی نفخ حبوبات نفاخ را بگیرید.
۵-باقلا
باقلا یکی دیگر از حبوبات نفخ دار موجود در بازار است که کاربرد بسیار زیادی در انواع غذا دارد. امروزه از باقلا در غذاهای زیادی مانند باقلا پلو، خورشت باقلا، کوفته باقلا و … استفاده میشود. از خواص بسیار زیاد باقلا میتوان به درمان پوکی استخوان و کاهش فشار خون اشاره کرد. از دیگر خواص آن تقویت سیستم ایمنی، افزایش انرژی بدن، درمان یبوست، لاغری و کاهش وزن و…است. با وجود خواص بسیار زیادی که مصرف باقلا برای بدن دارد، بسیار مهم است که رفع سریع نفخ حبوبات مانند باقلا را انجام دهید. این کار با قرار دادن باقلا داخل آب به خوبی انجام خواهد شد.
رفع نفخ حبوبات چگونه انجام میشود؟
برای رفع نفخ حبوبات و از بین بردن نفخ حبوبات قبل از مصرف باید حبوبات را ۲۴ ساعت قبل از پختن در آب خیس کنید و هر ۲ ساعت یکبار آب حبوبات موجود در ظرف را عوض کنید و به خیس کردن آن ادامه دهید. جهت درمان نفخ حبوبات باید حبوبات را پیش از پختن بر روی دستمال نخی بریزید و حبوبات را با دستمال مالش دهید تا پوستشان جدا شود. جدا کردن پوست حبوبات به خوبی باعث رفع نفخ حبوبات خواهد شد.
برای کاهش نفخ حبوبات نفاخ میتوانید از ادویههای با طبع گرم مانند زیره، زنجبیل، دارچین و نعناع خشک در هنگام پخت حبوبات استفاده کنید و میزان نفاخ بودن هر کدام را کاهش دهید. همچنین در هنگام پخت حبوبات بسیار پیشنهاد میشود که از هویج، رزماری، کرفس و پیاز استفاده کنید. علاوه بر این، حبوبات را همراه با غذاهای نفاخ دیگر به هیچ عنوان مصرف نکنید.
تاثیر میوه برای نفخ حبوبات
برای رفع نفخ حبوبات به هیچ عنوان ۲ تا ۳ ساعت قبل از مصرف حبوبات از میوه استفاده نکنید. زیرا این کار باعث دلدرد زیادی در شما خواهد شد و میوه ها جزو مواد غذایی نفاخ به حساب میآیند. همچنین به شما پیشنهاد میشود که از سرکه سیب و از گوجه فرنگی به همراه حبوبات نفاخ استفاده کنید و جلوی مشکلات زیاد را بگیرید.
علاوه بر آن خوردن انگور و خربزه میزان نفخ را کاهش خواهد داد. شما میتوانید خربزه را بلافاصله بعد از غذای دارای حبوبات نفاخ مصرف کنید و از بسیاری از مشکلات دل درد پیشگیری کنید. همچنین از دیگر روشهای طبیعی برای رفع نفخ حبوبات میتوان به استفاده از چای نعناع، استفاده از چای بابونه، استفاده از رازیانه، مصرف گشنیز، مصرف بابونه و مصرف زردچوبه در وعدههای غذایی روزمره اشاره کرد.
برای کاهش نفخ بسیار پیشنهاد میشود که از جویدن آدامس و آبنباتهای سخت پیشگیری کنید. در نوشیدن نوشیدنیهای گازدار دقت زیادی داشته باشید و زیاده روی نکنید. سعی کنید آهستهتر و شمردهشمردهتر غذا را بخورید.
سعی کنید غذاهایی را مصرف کنید که کمتر باعث ایجاد گاز میشوند. از جمله این غذاها میتوان به گوشت و پروتیینهای بدون چربی، سرکه سیب، چای بابونه، تخم مرغ، ماهی، برخی از سبزیجات مانند کاهو و کدو سبز، میوههایی مانند گوجه فرنگی و انگور و خربزه، برنج و چای نعناع اشاره کرد. همچنین مکملهای روغن نعناع میتوانند گزینه بسیار مناسبی برای جلوگیری از نفخ باشند.
از دیگر روشهای موثر رفع نفخ حبوبات قبل از مصرف، جوشاندن حبوبات است. استفاده از خیار نیز روش بسیار مناسب دیگر است. راه دیگر استفاده از ادویه و مواد ضد نفخ در هنگام پخت است. بنابراین علاوه بر مصرف حبوبات نفاخ، دقت زیادی در رفع نفخ حبوبات باید داشته باشید.
منبع:بانک طعم